Таємниці львівських судмедекспертів – 2

Не розібравшись із корупцією, українцям буде важко виграти війну – кажуть американські дослідники та економісти, але це потрібно зробити всупереч російській агресії!

 

Підміна органів, необ’єктивний висновок, викриття — це лише мала частка закидів до Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи (ЛОБСМЕ) в особі його безпосереднього керівника Шевчука Миколи Миколайовича.

Ви спитаєте у чому причина?

Повернемось на деякий час, у 2011 рік. Тоді, проти колишнього керівника відділу експертизи трупів ЛОБСМЕ Валерія Вечірка було порушено кримінальне провадження за фактом складення завідомо неправдивого висновку експертизи щодо причин смерті особи. Відчуваючи, що втриматися на займаній посаді йому буде вкрай складно Вечірко у своїх поясненнях прокурору м. Львова почав викривати протиправну діяльність колишнього керівника ЛОБСМЕ В.Нартікова та його спільника  М.Шевчука.

Зокрема у 2003 році В. Вечірко був викликаний для проведення комісійної експертизи в Радехівський район Львівської області. Після проведення з місцевим спеціалістом експертизи трупа він повідомив учасникам слідчо-оперативної групи про факт убивства громадянина внаслідок колотого поранення голови з проникненням у речовину головного мозку. «На час проведення додаткових досліджень (у т.ч. медико-криміналістичних) я перебував у відпустці (близько 20 днів). Вийшовши на роботу, ознайомився з висновком медика-криміналіста Шевчука М.М., в якому не згадувалося про наявність ранового каналу в речовині головного мозку». Отож пан Вечірко наполягав, що він із ще одним експертом «стали заручниками експерта-криміналіста, з урахуванням висновку якого допускалася інша, крім згаданої, причина смерті, а не проникаюче колоте поранення голови…»

Внаслідок цього причиною смерті було встановлено захворювання, а вказана травма потрактована як така, що не перебуває у причинному зв’язку зі смертю.

«У 2008 році, до призначення на посаду начальника ЛОБСМЕ, виконуючи обов’язки начальника бюро, Шевчук М.М. запропонував мені, як завідуючому відділом, у випадках смертей людей під час пожежі приховувати причини смерті від отруєння чадним газом карбоксигемоглобіну, зменшуючи таким чином відсоток смертності внаслідок пожеж…» — розповідав В.Вечірко.

Була й низка інших звинувачень. Тому прокуратура Львова доручила начальникові Головного бюро судмедекспертизи МОЗ України В.Бучинському організувати службову перевірку вищезгаданих фактів. А тепер увага:

як випливає з довідки комісії МОЗ України, заяви В.Вечірка про буцімто діяння службових осіб ЛОБСМЕ підтвердження не знайшли. Тобто пани Шевчук і Нартіков не винні й жодних правопорушень не вчиняли. В.Вечірку оголосили догану, потім перевели з посади завідуючого відділом експертизи трупів на посаду лікаря-судмедексперта.  А потому і взагалі звільнили з роботи — за прогул.

          А тепер сьогодення Шевчука Миколи Миколайовича — начальник ЛОБСМЕ, к.м.н., доц. кафедри патологічної анатомії та судової медицини Львівського національного медичного університету.

  — безпринципна особа, хабарник, хам і просто худоба.

Він досягнув небачених висот у вимаганні хабарів, які доходять до суми в 300 у.о. А з жіночої частини студентів вимагає такси навіть в «іншій» валюті!.

 

Будучи керівником комунального закладу Львівської обласної ради «Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи»не гребує заробляти на людських життях (трупах). Адже судмедексперти — один з інструментів покращення міліцейської статистики. Достатньо якусь річ не описати, або, навпаки, приписати те, чого не було, — і в людини проблеми або щезають, або з’являються. І все це базується на відчутті безкарності та вседозволеності тому що рідний брат начальник відділу К в УСБУ у Львівській області, а кум обласний прокурор.

p.s. Як стало відомо з деяких джерел брата СБУ-шника за якісь темні оборудки начебто усунули з посади.Можливо хоч у них поборять корупцію.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте